Aktualijos

LPSK VALDYBOS POSĖDIS LPSK VALDYBOS POSĖDIS

2011m. sausio 24 d. 13.00 vyks Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos valdybos posėdis.

Skaityti daugiau
Per metus - du minimalios algos didinimai Per metus - du minimalios algos didinimai

Sunkiose derybose darbdavių ir profsąjungų atstovai preliminariai susitarė nuo liepos minimalią mėnesio algą (MMA) didinti nuo 800 iki 900 litų, o neapmokestinamųjų pajamų dydį nuo 470 litų iki 530 litų ir laukia Vyriausybės pozicijos.

Skaityti daugiau
Profesinės sąjungos neprovokuos nestabilumo šalyje Profesinės sąjungos neprovokuos nestabilumo šalyje

Gindama darbuotojų teises ir atstovaudama jų interesams, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę leidimo surengti taikias eitynes ir mitingą Vilniuje, prie LR Vyriausybės 2011m. sausio 16 d., tačiau leidimo negavo.

Skaityti daugiau
Profesinių sąjungų protestams nuolatinis  NE Profesinių sąjungų protestams nuolatinis NE

Vilniaus miesto savivaldybė antrąsyk atsisakė leisti profesinėms sąjungoms surengti eiseną ir taikų mitingą. Šiandien, 2011m. sausio 5d., 16 valandą, draudimas dėl trukdymo surengti taikų mitingą, bus skundžiamas Vilniaus miesto I-ajam apylinkės teismui (Laisvės pr. 79 A, Vilnius).

Skaityti daugiau
Pasvarstymai apie tai, kokie esme… Pasvarstymai apie tai, kokie esme…

Krizė ne tik valstybės gyvenime, bet ir žmonių sąmonėje. Taip galiu sakyti vadovaudamasi savo darbo profsąjungų veikloje patirtimi. Jau daugiau kaip 10 metų esu įmonės profesinės sąjungos pirmininke. Mieli kolegos, kviečiu diskutuoti, kaip išsijudinti, kad taptume aktyvesni.

Skaityti daugiau
Informacija apie teisės aktus Informacija apie teisės aktus

Informuojame, kad nuo 2011 m. sausio 1 d. neteko galios šios Darbo kodekso bei kolektyvinių sutarčių nuostatos, kurios leido kolektyvinėse sutartyse lanksčiau reglamentuoti darbuotojų darbo sąlygas.

Skaityti daugiau
Sausio 16 d. vėl bus rengiama profesinių sąjungų akcija Sausio 16 d. vėl bus rengiama profesinių sąjungų akcija

Gruodžio 10 d. įvykusiame Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) posėdyje, kuriame dalyvavo 60 tarybos narių-šakinių ir regioninių profesinių sąjungų atstovų, nutarta 2011 metų sausio 16 d. surengti masinę protesto akciją. Jos šūkiuose bei reikalavimuose valdžiai atsispindės labiausiai darbo žmonėms skaudžios dabartinės valdžios politikos pasekmės - nedarbas bei tautos "nutekėjimas" į užsienį, pensininkų apiplėšimas, būtiniausių produktų bei būsto išlaikymo kainos, darbdavių piktnaudžiavimas "minimalių algų" mokėjimu ir kt.

Skaityti daugiau
Sveikinimas Sveikinimas

Lietuvos metalistų profesinių sąjungų susivienijimas sveikina visus savo buvusius, esamus ir būsimus narius, įmonių vadovus ir partnerius su Šv. Kalėdomis.

Skaityti daugiau
Vėlinti pensijos amžių per anksti Vėlinti pensijos amžių per anksti

Birželio mėnesį Lietuvos metalistų profesinių sąjungų susivienijimas kreipėsi į LR prezidentę Dalią Grybauskaitę su raštu dėl pensijos amžiaus vėlinimo. Kreipimesi išsakytas susirūpinimas žmonėmis, kurie sąžiningai dirbo 25 – 40 metų, kartais net nekeisdami darbo vietos, šiandien – bedarbiai, priversti nuolat mąstyti apie išgyvenimą, nes darbdaviai pirmumą teikia jaunesnio amžiaus žmonėms, o LR vyriausybės planuojamų pakeitimų įgyvendinimas tik dar labiau pablogintų

Skaityti daugiau
Penkios dienos-penkios šalys Penkios dienos-penkios šalys

2010 m. spalio mėnesį socialdemokratų ir profsąjungininkų grupė iš įvairių Lietuvos miestų per penkias dienas aplankėi penkias šalis ir Europos Parlamentą Briuselyje.

Skaityti daugiau