Penkios dienos-penkios šalys

     Ankstyvą rudens rytą 49-ių socialdemokratų ir profsąjungininkų grupelė, iš įvairių Lietuvos miestų, autobusu išvykome į kelionę. Mūsų kelionės tikslas buvo per penkias dienas aplankyti penkias šalis ir Europos Parlamentą Briuselyje.

     Kelionė neprailgo net ir tada, kai reikėjo įveikti šimtus kilometrų per Lenkiją. Naktimis savo nuovargį palikdavome jaukiuose ir patogiuose viešbučiuose.

     Čekijoje aplankėme Karlovy Varų kurortinį miestą, įsikūrusį Teplos upės slėnyje. Kas norėjo, galėjo pamankštinti kojas kopiant į 50 metų Dianos ( Draugystės) kalvą ir grožėtis miesto vaizdais iš aukštai. Buvo galima išsimaudyti atvirame terminiame mineralinio vandens baseine.

     Belgijos sostinėje Briuselyje viešėjome Europos Parlamente. Tai ir buvo pagrindinis mūsų kelionės tikslas. Susitikome su EP nare Vilija Blinkevičiūte. Buvome supažindinti su EP veikla. Turėjome galimybę iš arti keletą minučių stebėti vykstančią sesiją. Po to trumpa ekskursija po miesą, kuriame susimaišė kalbos ir architektūros stiliai; kuris nustebina didžiuliais parkais ir moderniais dangoraižiais. Aplankėme Didžiąją aikštę, apsuptą gildijų namais; apžiūrėjome miesto rotušę. Vakare visus kelionės dalyvius Vilija pakvietė į kavinę vakarienės, kur turėjome progą visi maloniai pabendrauti.

     Sekančią dieną ekskursija po Amsterdamą. Norintys galėjo aplankyti Singel kanalo gėlių turgų, plaukti laivu Amsterdamo kanalais ir aplankyti Madame Tussaud vaškinių figūrų muziejų.

     Antroje dienos pusėje išvykome Vokietijos link. Toliau Lenkija ir Lietuva.

     Viskas, kas gražu ir gera, kažkada baigiasi. Taip ir mūsų kelionė ėjo į pabaigą. Tačiau tuo viskas nesibaigia, kaip ir po visų kelionių lieka malonūs ir įsimintini įspūdžiai, naujos pažintys.

Gileta Prielaidienė,  UAB "Baltik Vairas" metalistų profesinės sąjungos komiteto narė


Grįžti atgal