Profesinių sąjungų protestams nuolatinis NE

Vilniaus miesto savivaldybė antrąsyk atsisakė leisti profesinėms sąjungoms surengti eiseną ir taikų mitingą. Šiandien, 2011m. sausio 5d., 16 valandą, draudimas dėl trukdymo surengti taikų mitingą, bus skundžiamas Vilniaus miesto I-ajam apylinkės teismui (Laisvės pr. 79 A, Vilnius).

Pirmąsyk neleista mitingą surengti 2010m. rugsėjo 29d., antrą kartą leidimas neišduotas dėl mitingo 2011m. sausio 16 dieną.

Vilniaus miesto savivaldybė, savo sprendimą motyvuoja Sausio 13-osios renginiais, kurie truks iki š.m. sausio 17-os dienos, o prie Vyriausybės neleidžiama rinktis todėl, kad neva 3000 žmonių ten esančioje aikštėje netilps, todėl protestuoti pasiūlyta prie „Siemens“ arenos arba Kalnų parke.

Tai įrodo miesto valdininkų motyvacijos nepagrįstumą, o vienašališki sprendimai keisti renginio vietą, demonstruoja visišką Lietuvos žmonių ignoravimą. Juk daugelis jų gynė LR Seimą ir prieš tuos netolimus dvidešimt  metų, o dabar siūloma savo nuomonę reikšti toliau nuo valdžios ausų ir akių.

Šiuo sprendimu pažeidžiama LR Konstitucija, kurios 36 straipsnis skelbia, jog „negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus.“

Pareiškiame, kad dėl tokių sprendimų profesinių sąjungų ryžtas nemažėja. Protesto akcijos vyks, o apie valdžios reakciją bus informuotos Pasaulio ir Europos tarptautinės organizacijos.
 

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija


Grįžti atgal