APTARTAS NAUJAS PROJEKTAS

Vasario 10 d. Lietuvos maistininkų ir metalistų profesinių sąjungų pirmininkės bei LPSK generalinė sekretorė Janina Matuizienė susitiko su Nordic IN atstovu Mika Hakkinen ir Dansk Metal atsakinguoju sekretoriumi Henrik W. Olsen aptarti projektą "Baltic organizing academy".
Lapkričio mėnesį vykusiame susitikime akademijos idėja buvo pristatyta visoms Lietuvos pramonės profesinėms sąjungos, o dabar su susidomėjusių profesinių sąjungų atstovais buvo aptariami praktiniai projekto klausimai.
Toks naujų narių į profesines sąjungas pritraukimo projektas jau įgyvendinamas Lenkijoje, Danijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje. Svarbu parodyti žmonėms, kokią galią turi kolektyvas. Kad jie stotų į profesines sąjungas ne vien dėl gaunamų paslaugų, o suvokdami, kad kartu gali pasiekti daugiau. Susitikime buvo pristatyta programa naujiems profesinių sąjungų organizatoriams, vėliau ieškantiems aktyvistų įmonėse, apmokyti.

Sudaryta projekto Lietuvoje koordinacinė taryba ir išrinktas koordinatorius, kuris dalyvaus kitame organizacinės grupės susitikime Stokholme.

LMPS informacija


Grįžti atgal