Aktualijos

SIŪLOMAS DARBAS PROFESINĖJE SĄJUNGOJE SIŪLOMAS DARBAS PROFESINĖJE SĄJUNGOJE

SIŪLOMAS DARBAS PROFESINĖJE SĄJUNGOJE Lietuvos metalistų profesinių sąjungų susivienijimas siūlo darbą profesinės sąjungos organizatoriui. Darbo pobūdis - naujų narių pritraukimo į profesinę sąjungą organizavimas, susitikimai ir asmeniniai pokalbiai su būsimais nariais, akcijų planavimas, dalyvavimas jose ir pan. Bus vykdomas apmokymas. Darbas projekte. Darbo vieta - Vilnius. Susidomėjusius kviečiame iki lapkričio 8 d. siųsti CV adresu darbasprofsajungose@gmail.com.

Skaityti daugiau
Išankstinė senatvės pensija Išankstinė senatvės pensija

Nuo 2012 m. sausio 1 d. įsigalioja Valstybinių socialinio draudimo senatvės pensijų išankstinio mokėjimo įstatymo pataisos, numatančios, kad skiriant išankstines senatvės pensijas nebebus reikalaujama, jog asmuo prieš kreipdamasis dėl išankstinės senatvės pensijos paskyrimo Lietuvos darbo biržoje 12 mėnesių būtų registruotas bedarbiu.

Skaityti daugiau
Paremk LMPSS Paremk LMPSS

Nuoširdžiai dėkojame visiems, praėjusiais metais parėmusiems LMPSS 2% savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM). Laukiame Jūsų paramos ir 2012 metais.

Skaityti daugiau
Pritarta pensinio amžiaus vėlinimui Pritarta pensinio amžiaus vėlinimui

Seime pritarta Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisoms, kuriomis nuo 2012 metų palaipsniui pradedamas didinti pensinis amžius. Senatvės pensijos amžius nuo 2012 m. sausio 1 d. būtų didinamas 4 mėnesiais per metus moterims ir 2 mėnesiais vyrams, kol 2026 m. pasiektų 65 metų ribą. Šiuo metu pensinis amžius 60 metų moterims ir 62,5 vyrams.

Skaityti daugiau
Europos profesinės sąjungos kviečia visus į kontinentinį protestą prieš taupymą Europos profesinės sąjungos kviečia visus į kontinentinį protestą prieš taupymą

Europos profesinių sąjungų konfederacija trečiadienį, sausio 25 d., paskelbė apie viso žemyno mastu organizuojamą protestą prieš taupymo politiką. Protestas vyks vasario 29 d., ES viršūnių susitikimo išvakarėse, kurio metu tikimasi pasirašyti naują sutartį, kuria būtų sugriežtinta euro zonos biudžeto drausmė.

Skaityti daugiau
Žmogau, dalyvauk mitinge prie LR Vyriausybės Žmogau, dalyvauk mitinge prie LR Vyriausybės

Lietuvos profesinės sąjungos prieštarauja valdančiosios daugumos ir jos Vyriausybės ekonomikos, finansų ir socialinei politikai, nuskurdinusiai daugumą šalies gyventojų, verčiančiai žmones emigruoti. Ketvirtus metus LR Vyriausybė periodiškai tikina šalies žmones, kad tokia politika padės įveikti ekonomikos, finansų ir socialinį sunkmetį, bet tai daro tik darbo jėgos apmokestinimo, smulkiojo verslo, viešojo sektoriaus žlugdymo, gyventojų skurdinimo sąskaita – jau kuris laikas nekinta šalies nedarbą įvardijantys skaičiai – daugiau nei 213 tūkstančių bedarbių, žemiau skurdo ribos gyvena kas penktas Lietuvos gyventojas, nyksta vidurinysis visuomenės sluoksnis, o dirbantys ir gaunantys minimalų darbo užmokestį negali tinkamai aprūpinti savo šeimų. Per 2010 metus Lietuvos gyventojų sumažėjo daugiau kaip 84 tūkstančiais, o dvidešimties nepriklausomybės metų rezultatas – daugiau nei pusė milijono emigravusių Lietuvos gyventojų. Profesinės sąjungos pasipiktinusios nuolatiniais siūlymais liberalizuoti darbo santykius: supaprastinti darbuotojo atleidimą, nemokėti kompensacijų atleidžiant iš darbo, ilginti darbo laiką. Lietuvos profesinės sąjungos konstatuoja faktą, jog šalyje galioja tik formali teisė streikuoti, persekiojami profesinių sąjungų lyderiai. Esame įsitikinę, kad reikia esminių, o ne biurokratinių–parodomųjų gerovės kūrimo vizijų, todėl reikalaujame: – Didinti minimalųjį darbo užmokestį (MMA) iki 1000 litų nuo 2012 m. sausio 1 dienos. – Didinti biudžetinio sektoriaus darbuotojų bazinę mėnesio algą ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį. – Didinti užimtumą, skatinant naujų darbo vietų kūrimą. – Mažinti darbo jėgos apmokestinimą. – Atstatyti valstybines pensijas pareigūnams, kariams, bei kompensacines išlaidas teatrų ir koncertinių įstaigų darbuotojams. – Grąžinti Vaiko pinigus mažas pajamas gaunančioms šeimoms. – Įvesti socialinę atskirtį mažinančią progresinių mokesčių sistemą. – Mažinti komunalinių paslaugų (šilumos, elektros) ir būtiniausių maisto produktų kainas. – Darbo santykius reglamentuojančius teisės aktus keisti tik sutarus profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijoms. – Ratifikuoti Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) 102 konvenciją dėl socialinės apsaugos minimaliųjų standartų. – Užtikrinti asociacijų, susirinkimų, demonstracijų ir kitų viešosios valios reiškimo būdų laisvę. – Užtikrinti darbuotojų teisę streikuoti, užkirsti kelią darbuotojų atstovų persekiojimui. – Užtikrinti realią piliečių teisę surengti referendumą. Svarstant 2012 metų biudžetą, reikalaujame numatyti lėšas svarbiausių šalies problemų – nedarbo ir skurdo – sprendimui. Lietuvos profesinės sąjungos pasirengusios pradėti derybas su LR Vyriausybe dėl šių reikalavimų įgyvendinimo terminų ir priemonių.

Skaityti daugiau
Tegul išsipildo tai, apie ką daugelis svajoja... Tegul išsipildo tai, apie ką daugelis svajoja...

Palydėdami 2011-uosius metus, apžvelgėme gerus darbus, kas buvo gražaus mūsų gyvenime, kur galbūt klydome. Su kokiom nuotaikom pasitiksime Naujuosius metus? Su viltimi į geresnį ir gražesnį gyvenimą ar su niūriu pesimizmu?

Skaityti daugiau
PROFESINIŲ SĄJUNGŲ PIKETAI DĖL MINIMALIOS ALGOS DIDINIMO PROFESINIŲ SĄJUNGŲ PIKETAI DĖL MINIMALIOS ALGOS DIDINIMO

Reikalaudamos apsisprendimo dėl minimalios mėnesio algos didinimo 2011m. gegužės 17d. profesinės sąjungos surengė piketus prie ministerijų.

Skaityti daugiau
PASIRAŠYK PETICIJĄ! PASIRAŠYK PETICIJĄ!

PRITARIAME UAB „ŠVYTURYS–UTENOS ALUS “ DARBUOTOJŲ STREIKUI! O TU?

Skaityti daugiau